Blog

Kecsketej a szappanokban

Shila Csilla
2020.01.08 13:44

 

Biztosan észrevetted, hogy minden Shila szappan egyik fő alkotóeleme a kecsketej. Nem véletlen!

 

furdo

 

A kecsketej nagyon különleges és ezt már Kleopátra és a híres Sissi is tudta. Gyönyörű puha, egészséges bőrüket a kecsketejes fürdőzésnek köszönhették, hiszen igen jó hatással van a bőrre.

 

 

 

Az összes tejfajta közül ez a legegészségesebb, sokkal magasabb a vitamintartalma, mint bármelyik másik tejnek és nem utolsó sorban még tejérzékenyek is biztonsággal fogyaszthatják, hiszen hasonlóan az anyatejhez, nem okoz tejallergiát béta-kazein alkotóeleme miatt.

 

Az emberi bőrrel rokon anyagokat tartalmaz, így könnyen beépül a bőrbe, ahol az alpha-hydroxy savnak (AHA sav)) köszönhetően eltávolítja az elhalt hámsejteket, rendkívül magas A-vitamin tartalma pedig javítja a sérült bőrsejteket, feltölti az apró ráncokat.

 

Magas zsírtartalma egyszerűen nem engedi kiszáradni a bőrt, ezáltal jó hatással van az ekcémás, pikkelysömörös, psoriázisos bőrre is. Szappanjaink 35%-ban tartalmaznak friss házi kecsketejet, ami nem kevés, ettől lesz a bőröd puha, élettel teli.

 

Ha a drogériák polcain vagy natúrkozmetikumokat áruló weboldalakon körülnézünk és kecsketejes szappanokat vagy termékeket keresünk, akkor megakadhat a szemünk a kecsketejporon, mint összetevőn. Vannak olyan gyártók, akiknek nehézkes a minőségi kecsketej beszerzése és annak megfelelő előkészítése (fagyasztása – ez azért szükséges, mert a tej a lúggal elegyedve felmelegszik akár 80 fokra és így megégetheti a tejet, ami büdös lesz és barna) a szappankészítéshez, így ők a tejport használják. Amivel önmagában nincs gond, csak jóval kevesebb értékes ásványi anyagot és zsírt tartalmaz, mint a friss kecsketej.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Éppen ezért, mi a Shilánál minden szappant valódi, friss kecsketejből készítünk, hogy ne csak olvasd a termékről, hogy ápol, hanem érezd is. 

 

 

 

 

 

 

 

Shila Csilla