Blog

Szappanokról általában - rövid ismertető

Shila Csilla
2019.10.29 14:47
Szappanokról általában - rövid ismertető

Változtatnál az életviteledben pár dolgon vagy csak tudatosabban szeretnél élni? Akkor előbb vagy utóbb találkozol a fürdőszobát és a mosakodást érintő kérdésekkel is. Nem egyszerű eligazodni a rengeteg termék között, de talán mi segíthetünk, hogy a legmegfelelőbbet találd meg bőröd számára.

 

                         

Miért jó szappant használni?

-mert kíméletesen tisztít

-megöli a bőrfelületen élő, betegségeket okozó baktériumokat

-eltávolítja az elhalt hámsejteket

-nem oldja fel az összes zsiradékot a bőrön, csak azt amire bőrnek nincs szüksége

-hidratál, mert egészségesen hagyja a bőrfelszíni emulziót

És még lehetne folytatni a sort, hogy parabén mentes, tartósítószer mentes, SLS – ALS mentes, lehet beszélni környezetvédő hatásáról is.

 

Szappanokról általában

 

Sajnos mindenki tapasztalja, hogy egyre több az ekcémás, pikkelysömörös, rosaceás környezetünkben, ismerőseink között. Kutatások bizonyítják, hogy ennek bizony elég sok köze van a hiper-szuper tusfürdőknek is. Ugyanis ezek nem tisztítanak eléggé és mégis túlontúl is tisztítanak. Ez annyit jelent, hogy túl sok zsiradékot „szednek” le a bőr felszínéről, viszont az elhalt hámsejteket nem távolítják el. Így egy remek kis táptalajt biztosítanak a mikroorganizmusoknak, amik a bőrbetegségek okozói. Ezzel szemben a szappan csak azt mossa le a bőrről, ami tényleg nem oda való.

Ha tusfürdő után kezdesz szappant használni, akkor ahhoz nem csak neked kell hozzászoknod, hanem a bőrödnek is. Meg kell tanulnia, hogy újra megfelelő mennyiségben termelje az eddig feleslegesnek gondolt zsírréteget. Emiatt érezheted szárazabbnak a bőröd, de adj időt neki (kb. 2 hét) és meglátod, a megfelelő szappan kiválasztásával még a testápoló használatát is lecsökkentheted, akár el is hagyhatod.

Termékeink között minden bőrtípusra találsz szappant, még a pattanásos arcbőrödre is.