Szappan

 

Miért jó a Shila kecsketejes szappan használata ?

 

-mert a  kíméletesen tisztít

-megöli a bőrfelületen élő, betegségeket okozó baktériumokat

-eltávolítja az elhalt hámsejteket

-nem oldja fel az összes zsiradékot a bőrön, csak azt amire bőrnek nincs szüksége

-hidratál, mert egészségesen hagyja a bőrfelszíni emulziót

És még lehetne folytatni a sort, hogy parabén mentes, tartósítószer mentes, SLS – ALS mentes, lehet beszélni környezetvédő hatásáról is.

Sajnos mindenki tapasztalja, hogy egyre több az ekcémás, pikkelysömörös, rosaceás környezetünkben, ismerőseink között. Kutatások bizonyítják, hogy ennek bizony elég sok köze van a hiper-szuper tusfürdőknek is. Ugyanis ezek nem tisztítanak eléggé és mégis túlontúl is tisztítanak. Ez annyit jelent, hogy túl sok zsiradékot „szednek” le a bőr felszínéről, viszont az elhalt hámsejteket nem távolítják el. Így egy remek kis táptalajt biztosítanak a mikroorganizmusoknak, amik a bőrbetegségek okozói. Ezzel szemben a szappan csak azt mossa le a bőrről, ami tényleg nem oda való.

Ha tusfürdő után kezdesz szappant használni, akkor ahhoz nem csak neked kell hozzászoknod, hanem a bőrödnek is. Meg kell tanulnia, hogy újra megfelelő mennyiségben termelje az eddig feleslegesnek gondolt zsírréteget. Emiatt érezheted szárazabbnak a bőröd, de adj időt neki (kb. 2 hét) és meglátod, a megfelelő szappan kiválasztásával még a testápoló használatát is lecsökkentheted, akár el is hagyhatod.